Havrebollar
500 gr Smör
5 dl Socker
15 dl Havregryn
5 tsk Vaniljsocker
2 msk O´boy
0,75 dl Starkt kaffe
Kokos
Gör så här:1. Smör och socker vispas i ca 20 min, använd gärna assistent.
2. Blanda i övriga ingredienser och vispa i ytterligare 20 min.
3. Ställ in i kylen i 1 timme ungefär annars är dom svåra att rulla
4. Tag ut ur kyl och rulla till bollar som du sen rullar i kokos.
5. Ät och njut!!!
Lycka Till!

Jag gjorde dock bara halva satsen och det blev bra många bollar bara det. Så att göra hela är nog att rekommendera om det är många som ska äta. ;-)
500 gr Smör
5 dl Socker
15 dl Havregryn
5 tsk Vaniljsocker
2 msk O´boy
0,75 dl Starkt kaffe
Kokos
Gör så här:1. Smör och socker vispas i ca 20 min, använd gärna assistent.
2. Blanda i övriga ingredienser och vispa i ytterligare 20 min.
3. Ställ in i kylen i 1 timme ungefär annars är dom svåra att rulla
4. Tag ut ur kyl och rulla till bollar som du sen rullar i kokos.
5. Ät och njut!!!
Lycka Till!

Jag gjorde dock bara halva satsen och det blev bra många bollar bara det. Så att göra hela är nog att rekommendera om det är många som ska äta. ;-)
Hej Marina!
SvaraRaderaJobbigt med magen.
Hoppas att det blir bättre.
Så här gör jag mina havrebollar:
Äkta havrebollar
Skrivet av Anna den februari 7, 2008
12 dl havregryn, 4 dl socker, 1 dl kokos, 1 msk vaniljsocker, 8 msk O’boy pulver, 300 g rumsvarmt margarin, 1 dl kaffe (varmt), 1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser med margarinet (utrörd). Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingorna. Ställ bollarna kallt. Det går bra att frysas
KRAM KRAM/LOUISE