torsdag 24 februari 2011

Recept på supersnabba mini semlor

Ingredienser:
1 st  ägg
0,75 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma, malen
50 g smör, rumsvarmt
0,75 dl grädde
Fyllning:
100 gr mandelmassa
1-1,5 msk mjölk
Florsocker

Eller så gör ni som vi och blandar ihop vaniljkräm och fyller med istället för mandelmassa. Supergott!
Gör så här:
1.
  Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 15 bullformar på en plåt.
2.  Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3.  Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret i klickar och grädden.
4.  Spritsa eller klicka ut smeten i bullformarna. Släta till ytan med en vattensköljd sked.
5.  Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
6.  Skär av ett lock och gröp ur bullen lite.
7.  Blanda riven mandelmassa med mjölk till en smidig massa. Smaksätt ev med rivet citronskal. Vispa grädden.
8. Klicka lite fyllning i urgröpningen och spritsa eller klicka på vispgrädde. Avsluta med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar