Mjölkfria knäck
Ingredienser
Knäck
1 dl iMat havregrädde (Oatley)
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk mjölkfritt
ev 1/2-1 dl hackad sötmandel

Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
Blanda iMAT havregrädde (Oatly), ljus sirap och strösocker i en kastrull. Koka kraftigt i ca 20 minuter. Gör kulprovet. Rör i mjölkfritt margarin och eventuellt hackad sötmandel när knäcksmeten är färdig. Klicka i knäckformar. Vi provade med gott resultat även med »gräddprodukter« från Beneviva och Alpro soja.
Mjölkfri knäck-kola
Ingredienser
Portioner: ca 85 stycken
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 dl Solhavre
2 msk kakao
25 g mjölkfritt
1 dl mandel
Tillagningstid: Över 20 min
Blanda socker,sirap, solhavre och kakao i en kastrull. Koka ca 40 min tills massan känns seg. Klicka i margarinet mot slutet av kokningen. Gör kulprovet.
Rör i den hackade mandeln och fördela smeten i knäckformar. Låt knäcken kallna.
_____________________________________________________________
Jag har dock inte hunnit göra någon av dom här recepten men ska nog passa på att testa idag när vi ändå är igång med baket inför 1:a advent. Kul för Timi om han också får äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar